Hakkımda
1966 yılında Ankara’da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladım (‘83). Aynı yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girdim. Öğrencilk yıllarımda başlayan tıbbı ve batı dünaysındaki gelişmeleri yakından takip etme isteğim doğrultusunda 1985 yılında Birmingham Accident Hospital’da Ortopedi ve Birmingham Queen Elisabeth Hospital’da Kardiyovasküler Cerrahi alanında staj yaptım ve 1989 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum.

1990 yılında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde kadın doğum ihtisasına başladım. Tez çalışmamı, özel ilgi alanım olan Yüksek Riskli Gebelikler (perinatoloji) alanında yaptım. “Erken membrane rüptürlerinde steroid ve antibiyotik kulllanımı” konulu randomize prospektif çalışmamı 4 sunu şeklinde Kudüs’de yapılan Dünya Perinatoloji Kongresi’nde sundum.

Vizyon & Misyon

Dr. Lembet, genetik ve kültürel mirasımızın devamlılığına azami önem veriyor. Perinatoloji alanındaki 25 yıla aşkın hem ülkemizde hem de yurt dışındaki engin tecrübesine rağmen yeni bilimsel güncel bilgileri anlık denebilecek kadar yakından takip ederek, her daim gelişmenin önemine inanıyor. Kendini öğrenmeye ve öğrendiklerini de akademik ortamda anında hem paylaşarak hem de günlük pratiğine aktararak zoru başarmaya adamış biri olarak; bu istikrarının getirisini her gün bir yenisini eklediği başarı hikayeleri ile taçlandırıyor.



“Her an yeni ve farklı bakış açılarına odaklanan bilgiye açlığım devam edecektir, özellikle bu yeni birikimleri her platformda ve çok hızlı olarak yeni jenerasyon ile paylaştıkça içimi kaplayan huzur ve tatmini tarif edemem”



Dr. Lembet’in hayatta kendine edinmiş olduğu misyon; bir hayattan yeni bir hayatın doğuşuna dair alınan ulvi karara eklenen riskler nedeniyle süreç ne kadar imkansız gözükürse gözüksün, her türlü özveriyi kuşku duymadan göstermeye hazır olması, süreç boyunca yaşanacak her meşakkate karşı anne adayı ve aile ile empati kurarak durumun medikal ciddiyetinin yanı sıra duygusunu da içselleştirerek her adımda desteğini ortaya koymaktır.



“Beni belki de farklı kılan özelliklerden en önemlisi özellikle zorda kalmış ve çaresiz hastalarla ileri derecede özdeşleşmem ve onların tıbbi süreçleri dışındaki sosyal süreçlerine de bir aile ferdi gibi çözüm odaklı her konuda yardımcı olabilme arzumdur”



Dr. Lembet; kendisi ile yolları kesişmeden önce, evlat sahibi olma yolunda pek çok farklı sebepten dolayı yaşamış olduğu gebelik kayıpları, gebe kalamama ve tıbbi sürecin uzamasına dair haklı olarak yaşanan maddi ve manevi çöküntü ve ümidini kaybetmenin eşiğine gelmiş anne adayları hastalarının her biri ile çıktığı yolda kişiye özel izlediği çok kollu tanı algoritması üzerinden doğru tanıya ulaşarak gebelik yolundaki ilk büyük ve sağlam adımı atmanın, kendisinin hayat amacı yolunda en çok beslendiği süreçlerden biri olduğuna inanıyor.



Dr. Lembet, mesleki olarak yıllardır bilime yaptığı yatırımı yetkinlik ve yetisine olan güveni ile “primum non nocere”; önce zarar verme ilkesine sadık kalarak mesleğini innovatif bir operatör olarak icra etmektedir. Gebeliğin sağlıklı doğum ile sonuçlanması adına, gereken yerde gereken riski bilimsel kanıtlara dayandırarak anne ve bebeğin sağlığı için cerrahi yetkinliklerini soğukkanlılıkla sergileyerek sorumluluk almaktan cesurca imtina etmiyor.



Dr. Lembet, perinatolojinin uzmanlık alanı olan düşünüldüğünde özellikle bunun üreme tıbbı ile birleştirilerek daha geniş bir bakış açısı ve perspektifinden bakarak tekrarlayan ve nedeni bulunamayan gebelik kayıpları, genetik ve kompleks fetal anormallikler, rahim ağzı yetersizlikleri ve her türlü anneye ait ciddi medikal hastalıklar nedeniyle sadece doğru tanı konamadığı için nedene yönelik etkin tedavi şansından mahrum kalarak bebeklerine kavuşma şansı ertelenen anne adaylarına umut oluyor. Özellikle çözülemeyen, nedeni belli olmayan veya anne ve bebeği çok riskle sokan en uç vakaları çözmedeki titizliği ve ustalığı ile ülkemizde ana referans merkezlerinden biri olarak çalışmaktadır. Uluslararası en ileri merkezler ile içinde bulunmuş olduğu iş birliktelikleri sayesinde multidisipliner çalışma prensibinden yola çıkarak hiç kimsenin sorumluluk alıp sırtlanmayacağı hastaları ve hastalıkları yönetmek kendisi için özellikle hastalara yansıyıp güzel sonuçlar alındıkça ayrı bir mutluluk kaynağı oluşturmaktadır.



Titizlik ile yürüttüğü, hasta ile dirsek temasını bırakmadığı, araştırmacı kişiliği sayesinde konvansiyonel yöntemlerle yenilikleri harmanladığı kendine has hekimlik tarzı ile pek çok gözden kaçan detayı yakalayarak sağlıkla sonuçlanan gebelik hikayelerinin mutlu sonlarına başarı ile imza atıyor.



Dr. Lembet, üst uzmanlığı olan perinatoloji branşının riskli gebelik takibi ve tekrarlayan gebelik kayıplarına ek olarak; hasta ve danışan portföyü; kadın ve üreme sağlığına ilişkin tüm sağlık kontrolleri, basit ve kompleks ilaç ve veya cerrahi tedavi gerektiren hastalıklar, ergenlik dönemi- üreme çağı ve menopoz dönemi olarak kadınların hayatlarındaki farklı evrelerine ilişkin bedensel değişimlerin takibi ve oluşabilecek hastalıklara karşı önlem almak isteyen kadınlardan oluşmaktadır.



Başta kedine ve sağlığına değer veren siz değerli danışanlarımız, sağlığın ertelenemeyeceğinin bilincindeyiz!



Bizlere her daim 7/24 açık olan danışan hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Eğitim & Kariyer
1994-1995 yılları arasında, University of Colorado Health Sciences Center’da (UCHSC, Denver, ABD) Perinatal Enfeksiyonlar konusunda dünyadaki sayılı otoriteler arasında yer alan Prof. Dr. Ronald Gibbs ile çalıştım. Pek çok makaleye dönüşen ve Grup B streptokok enfeksiyonu açısından gündelik pratiğimizi yönlendirecek çeşitli araştırmalarda ve hayvan çalışmalarında bulundum. UCHSC’da araştırma komitelerine girdim ve gerçekleştirdiğim projeler ile üstün başarı belgesi aldım.

1996-2000 yılları arasında, Mount Sinai Hospital & Mount Sinai School of Medicine’da (New York, ABD) Yüksek Riskli Gebelikler üzerine yüksek ihtisas (clinical fellowship) yaptım ve aynı klinikte öğretim görevlisi ve eğitmen olarak çalıştım. Bildiklerimi aktarmak benim için her zaman önemliydi. Nitekim bu dönemde, öğrencilerim tarafından Mount Sinai School of Medicine’da 1999 Yılı Asistan Eğitimi Özel Başarı Ödülü’ne layık görüldüm.

ABD’de, doğu kıyısının en önemli referans merkezi olan Mount Sinai Hospital’da Yüksek Riskli Gebelikler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Richard Berkowitz ile birlikte fetal girişimsel işlemler, fetal tedavi, çoğul gebelikler ve bunlara özgü problemler konusunda çalıştım, araştırmalar yaparak literatüre katkı sağladım.

Columbia Universitesi’nde Perinatal Patoloji öğretim görevlisi Prof. Dr. Carolyn Salafia ile plasental patolojiler üzerine çalıştım. Özellikle tekrarlayan gebelik kayıpları, çoğul gebelikler, fetal redüksiyon, erken doğumdaki plasental histopatolojiler ve mekonyumun göbek kordonu ve intrauterin enfeksiyonlar yapan mikroorganizmalar üzerine etkisini kanıtlayan araştırma ve klinik ve deneysel çalışmalarda bulundum. Bu çalışmalar Society for Gynecologic Investigation ve Society of Maternal Fetal Medicine toplantılarında sunuldu ve pek çok saygın dergide yer aldı.

ABD’deki çalışmalarımdan sonra ideallerimi ülkemizde gerçekleştirmek ve bana çok emek verip yetiştiren ailemin de yanında olmak üzere geri döndüm.

2000-2003 yılları arasında Başkent Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda çalıştım, Perinataloji ve Yüksek Riskli Gebelikler Bölümü’nü kurdum ve 2003 yılında Doçentlik unvanını aldım.

Aynı yıl, Acıbadem Kadıköy Hastanesi’ne gelerek Yüksek Riskli Gebelikler Ünitesi’nin kurulmasına liderlik ettim. Sırasıyla Kadıköy Hastanesi, Bağdat Caddesi Anne Fetus Sağlığı Merkezi, Kocaeli Hastanesi ve Maslak Hastanesi Yüksek Riskli Gebelikler Üniteleri’nin kurulması ve yapılandırılmasında önemli rol oynadım ve gelişmesi için önemli katkı sağladım.

2009 yılında Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulma aşamasında üniversite bünyesinde pek çok komitede aktif görev alarak yapılanma aşamasında çalıştım. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nın organizasyonu aşamasında yine öğretim görevlisi olarak çalıştım. 2009 yılında Fetal Nöroloji Grubu’nun kurulmasına öncülük ettim. Özellikle fetal santral sinir sistemi anormalliklerine multisipliner yaklaşımın yerleştirilmesi için radyoloji, pediatrik nöroloji, genetik, yeni doğan ve patoloji uzmanları ile beraber çalışmalar yaptım, ortak yaklaşım ve protokoller oluşturulmasına katkıda bulundum.

Yine 2009 yılında, çoğul gebelik indirgenmesinde dünyada ilk defa geliştirmiş olduğum teknikle literatürde yer aldım. Bu yöntemin etkinliği seçilmiş vakalarda başarıyla kanıtlandı ve pek çok araştırmacı tarafında refere edildi ve kullanıldı.

2010 yılında Acıbadem Sağlık Grubu’ndan ayrılarak, kendi kliniğimde çalışmaya başladım.

Kliniğimdeki çalışmalara paralel olarak 2010-2014 yılları arasında Memorial Sağlık Grubu Ataşehir Hastanesi ve 2016-2020 yılları arasında Ulus Liv Hospital’da Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanı olarak görev yaptım. Bu dönemde ayrıca, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulmasısı aşamasında yapılanma ve organizasyon çalışmalarında çeşitli komitedelerde görev aldım, pek çok master ve doktora programının açılmasına katkıda bulundum. 2016-2020 yılları arasında aynı zamanda, İstinye üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı’nı yürüttüm.

2021 yılı itibarıyla hizmetlerimi Istanbul’daki hizmet anlayışı ve işbirliği prensibimizin örtüştüğü hastaneler ile birlikte çalışarak, sadece Bağdat Caddesi’ndeki kliniğimde sürdürme kararı aldım.

Bu dönemde halen, uluslararası platformda her biri kendi alanında önemli otoriteler kabul edilen birçok isimle bilimsel araştırma, işbirliği ve vaka değerlendirmeleri bazında ortak çalışma yürütüyorum.

Bu işbirliklerinden başlıcaları Columbia Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mary Dalton ve Kadın Doğum Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Richard Berkowitz, Mount Sinai Medical Center New York’dan Prof. Dr Joanne Stone, New York Universitesi’nden Prof. Dr. Carolyn Salafia, Stanford Universitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr Ronald Gibbs, UT Texas Üremeye Yardımcı Teknikler ve Tüp Bebek Bölüm Direktörü Prof. Dr Orhan Bükülmez ve Edith Wolfson Medical Center, Holon, İsrail’den Prof. Dr. Gustavo Malinger.

Bilim adamı kimliğimi sürdürmenin önemine binaen; yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış 70’in üzerinde makalem, 100’ün üzerinde kongre sunumum, 50’nin üzerinde kongre konuşmam, pek çok bilimsel toplantı ve sempozyum başkanlığım bulunuyor. 10 üzerinde kitaba bölüm yazarak, 3 kitaba da editor olarak katkıda bulundum.

Lisans
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
1989
Tıp Uzmanlık
Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi
1994
Üst İhtisas
Mount Sinai School of Medicine, New York, ABD Perinatoloji, Maternal ve Fetal Tıp
1999
Doçentlik Unvanı
Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilimdalı
2000-2003
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Acıbadem Sağlık Grubu Kadıköy, Kocaeli ve Maslak Hastaneleri Bağdat Caddesi Tıp Merkezi
2003-2010
Öğretim Görevlisi
Acıbadem Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı
2009 - 2010
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Memorial Sağlık Grubu, Ataşehir Hastanesi
2010-2014
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Liv Hospital Ulus
2016-2020
Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilimdalı Başkanı
İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi
2016-2020
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Femical Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği
2010-Halen
© 2021 Arda Lembet. All Right Reserved. Desing By: